VUUR_WAGENINGEN

P1020997Maandag 4 mei om 21.00 uur na de dodenherdenkingen in alle kernen van de Zuidplas, zullen een groep lopers, fietsers, chauffeurs en catering met busjes vertrekken naar Wageningen. Team ZEPARO, die dit jaar voor de 11e keer in het Pinksterweekend de Roparun hopen te volbrengen zullen ook deel uitmaken van deze groep.

In 2015 is het 70 jaar geleden dat het Koninkrijk der Nederlanden werd bevrijd door de Geallieerden. Al sinds 1948 wordt het Bevrijdingsvuur in de nacht van 4 op 5 mei Wageningen ontstoken. Voorafgaand vindt er op het 5 Mei plein om 00.00 uur een Bevrijdingsvuurceremonie plaats. In de loop der jaren is de Bevrijdingsvuurestafette uitgegroeid tot een nationaal evenement, waarbij veel sporters vanuit heel Nederland naar Wageningen komen om het vuur door middel van een estafette door het land te verspreiden
Een groep lopers, fietsers , chauffeurs en catering uit alle kernen , namens gemeente Zuidplas gaat dit vuur ophalen, en komt in estafette vorm vanuit Wageningen naar Zuidplas. Er word in 2 groepen gelopen, en om de 25 km zal er van groep gewisseld worden. Het is bijna 100 km dus hebben de groepen tussen door 2 uur rust om te eten en te drinken, de helft van de route zal in donker afgelegd worden. Natuurlijk hopen we dat we door vele inwoners ingehaald zullen worden. In de groep veel deelnemers van Zeparo, waarvoor dit gelijk een goede training is voor de komende Roparun met Pinksteren.

Om 11.00 uur in Moerkapelle, 11.30 uur in Zevenhuizen, 12.00 uur in Nieuwerkerk a/d Ijssel en om 12.30 uur zal het vuur ontstoken worden in Moordrecht.

P1020992 P1020993